Отговорът на въпроса в заглавието, поне за следващите десетина дни е "по-скоро - не". Все пак се подгответе за два студени януарски дни, освен днешния: утре и вдругиден.

В тон с очакванията на прогнозите от последните дни, почти  никъде в равнинната част на страната, освен на места в Предбалкана и високите места на северозапад няма снежна покривка.

До довечера ще остане облачно. Слаб сняг ще превалява в централните южни райони около Родопите, както и в Странджа. Температурите след обяд ще достигнат стойности от около нула до 3 градуса.

Ще духа умерен, в източните райони - временно силен вятър от север-североизток.

През нощта облачността ще бъде значителна. Разкъсвания и намаления ще има след полунощ над североизточните части на страната. В Източна България все още ще духа умерен и временно силен североизточен вятър.

Сняг ще превалява над Родопите, като до сутринта и там валежите ще спират в повечето места.

Минималните температури ще са от минус 6 до минус 1.

През деня облачността ще бъде променлива, по-значителна над северозападните райони, почти без валежи. В Източна България ще остане ветровито.

Ще бъде студено, с максимални температури от минус 3 до плюс 2 градуса.

В западните части на континента е предимно слънчево с относително високи температури.

В Централните райони е студено, но почти без валежи. Застудя и на Балканите, като в района на Проливите и Южна Гърция вали дъжд.

Най-студено, с температури около и под минус 10 е в Русия и Украйна.

Студено, с температури близки до нормалните за януари ще остане времето в четвъртък. Минималните стойности ще са от около минус 10 до минус 5 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна - около нула градуса. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от запад  и ще започне омекване на времето.

В петък минималните стойности ще са с няколко градуса по-високи от тези в четвъртък, а дневните в повечето места ще са от 3 до 8 градуса.

В събота минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3, а дневните от 3 до 9 градуса.

Относително меко, с променлива облачност, ще остане времето в неделя и първите дни на следващата седмица. Минималните температури ще са около нулата, а дневните от 4-5 до 10-12 градуса, малко по-ниски  все още в неделния ден.