Скоро идва краят на горещите летни дни. Климатолозите слагат рамките на лятото от 1 юни до 31 август, за разлика от астрономическото лято. Тази година ще усетим края на сезона почти в тон с календара.

Днес и утре ще бъде слънчево и все още горещо в низините, с температури от около 30 до 34, 35 градуса. Ще духа предимно слаб източен вятър, а утре в западните райони- от север.

Вероятността за превалявания е малка.

Още вторник срещу сряда от запад облачността ще се увеличи и в сряда, отачало над западните райони, на места ще превали и прегърми. Ще започне да прониква по-хладен въздух и температурите на обяд ще бъдат от около 30 на запад до все още 34-35 на изток и юг, но след обяд ще се понижават.

Привечер и срещу четвъртък ще превали и прегърми и на места над останалата част от страната.

В четвъртък температурите ще са от около 26 до 31 градуса, все още малко по-високи в крайните южни райони.

Превалявания и гръмотевици ще има след обяд и през нощта срещу петък, отначало на места над западните, а по-късно по-интензивни над южните и източни райони. Ще духа слаб вятър от запад.

 В петък температурите ще бъдат от 28 до 33 градуса.  Ще има променлива облачност, но краткотрайни валежи, предимно слаби, ще има само на отделни места.

В събота и неделя дневните температури ще бъдат около и в повечето места под 30 градуса. Ще има и райони с краткотрайни валежи, на места интензивни.