След дъждовното, на места - бурно време през последните дни, предстоят два дни с повече слънце и малко по-високи температури.

Днес ще бъде слънчево, с температури в по-голямата част от страната от 16 до 21 градуса, на места в южните райони до 22-23. Там привечер ще се появи слаб югозападен вятър, а в Дунавската равнина - слаб източен.

Нощта ще започне с ясно време, но от запад ще започне увеличение на облачността - предимно средна  и висока. Минималните температури утре ще са от 7 до 13 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, след обяд намаляваща до незначителна. В източните райони и в планините ще духа слаб, временно до умерен южен вятър. температурите ще се повишат още малко и ще бъдат от 19 до 24 градуса.

През нощта срещу петък над северозападните и западни райони ще започнат превалявания, който в петък до обяд ще обхванат западните райони, а по-късно през деня  и  част от Северна България. почти без валеж ще остане в югоизточната половина на страната.

Минималните температури в петък ще бъдат от 8 до 14 градуса, на места на изток - и по-високи, а дневните ще бъдат от около 20 на запад до 25-26 на югоизток, където ще духа до умерен югозападен вятър.

По-късно през деня ще завали и в централните и източни райони на страната.

В събота преди обяд ще вали над централните и югоизточни райони, но около и след обяд валежите ще спират и там. С умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и температурите в събота през деня ще са от 16 до 21 градуса.

Застудяването ще продължи и в неделя  и  в началото на следващата седмица.

В понеделник минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, но ще има и места с мраз - отрицателни минимални температури. През деня максималните стойности ще бъдат от 11-13 по високите полета до 15-16 в низините  и южните райони.

Според предварителните прогнози, слабо затопляне ще започне към средата на следващата седмица, но сутрин ще има повече и по-продължителни мъгли или ниски облаци.