Днес ще бъде слънчево, но след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в Източна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Около обяд и в следобедните часове такива явления са възможни в североизточните райони, а по-късно привечер - в източната част на Южна България. Ще духа до умерен северозападен вятър.

Дневните температури ще бъдат от 21 до около 26 градуса.

През нощта ще има променлива облачност. Краткотраен дъжд ще превали на места в югоизточните райони - около Странджа и Сакар, както и в Източните Родопи. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от запад.

Минималните температури утре ще са от 7 до 12 градуса.

През деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места около Стара планина и в Южна България ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

В Европа температурите се повишават, но на много места в западната половина на континента ще останат малко по-ниски от обичайните за края на април.

Най-топло ще бъде на Балканите, но тук ще има места с краткотрайни валежи, а най-топлата столица на континента е Атина, с температура след обяд до около 26 градуса.

В сряда краткотрайни превалявания ще има на места около Родопите и стара планина, а в четвъртък - в Рило-Родопската област и  Североизточна България. Температурите ще останат сравнително високи.

Понижение на температурите с няколко градуса ни очаква от четвъртък, но краткотрайните превалявания ще бъдат само на отделни места.

Минималните стойности през втората половина на седмицата ще бъдат най-често от около 4 до 9 градуса, а дневните - от 16 до 21, 22, по-ниски в петък и събота.

ИЗБРАНО