През следващите дни ни очаква променливо време. Ще има и кратки превалявания, но и повече слънце в някои от дните. Температурите ще бъдат около и малко над обичайните за периода.

До края на деня облачността ще бъде значителна, но предимно средна  и висока. В по-голямата част от страната ще остане без валежи, а такива са възможни по-късно след обяд над Северозападна България.

Температурите ще достигнат 18 до 23, 24 градуса.

В планините и на изток ще бъде ветровито,  с умерен и временно силен вятър от юг, в западната част на Дунавската равнина - от изток.

През нощта облачността ще бъде променлива. Краткотраен дъжд ще превали на места в северозападните райони. Минималните температури утре ще са от 6 до 11 градуса.

През деня ще се развива купеста облачност и краткотраен дъжд ще превали на места в Западна и Северозападна България, а около и след обяд - на места около Стара Планина и в Родопите. Максималните температури ще са от 17 до 23 градуса. Ще духа слаб западен вятър.

В неделя ще бъде още по-топло, с температури сутрин от 6 до 12, а през деня от 21 до 26 градуса. Слънчево, с поява на средна и висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток.

В понеделник ще бъде по-нестабилно. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще остане топло, с минимални температури от 8 до 13 и дневни от 21 до 26. В местата с по-интензивни валежи ще остават малко по-ниски.

Във вторник и сряда ще остане топло, с минимални около и малко под 10 градуса и дневни температури най-често от 20 до 25 градуса.

Във вторник кратки превалявания с гръмотевици ще има около планините, а в сряда - над Северна България преди обед и отново над планините в следобедните часове.

Топло и приятно пролетно време с комфортни температури.

Според предварителните прогнози, съществена промяна на времето няма да настъпи и в средата на седмицата.