Макар и не в най-острите и форми на проява, мартенската динамика на времето ще се прояви в следващите дни.

До края на днешния ден ще има и слънчеви часове, но над по-голямата част от страната облачността ще бъде по-често значителна. Ще духа слаб вятър от изток, а дневните температури ще достигнат 11 до 16 градуса. Краткотрайни превалявания от дъжд, по високите части на планините - от сняг ще има над Югозападна България в следобедните часове.

През нощта ще бъде предимно ясно, на места с ниска облачност. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури утре сутрин ще са от около минус 1 до 4-5 градуса.

Утре от запад облачността ще се увеличава, но над по-голямата част от страната ще остане без валежи. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от изток, а в източните райони - от югоизток. Дневните температури ще достигнат  13 до 18 градуса.

Във вторник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, по-съществени над южните райони. Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните - от 11 до 15 градуса.

В сряда облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над северозападните райони. Минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните от 13 до 18 градуса. Краткотраен дъжд ще превали на места в централните и южни, а по-късно през деня - и над някои  западни райони.

В четвъртък от североизток ще прониква студен въздух. Минималните температури ще  бъдат все още почти без промяна - от 4 до 9 градуса, но през деня ще захладнява и след обяд стойностите ще бъдат от 4-5 до 10, само в крайните югозападни райони до 12-13 градуса. На отделни места ще превали слаб дъжд  или ще преръми, а над 700-800 метра надморска височина слабите превалявания ще са от сняг.

В петък температурите на изток сутрин ще бъдат от минус 2 до около нулата, а на запад ще са малко по-високи, до около 4-5 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури - от 7 до 12 градуса. Слаб дъжд и сняг ще превали около Рила и Пирин.

Студено сутрин ще остане и в събота, с минимални температури от около минус 3 до плюс 2-3 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, а температурите ще се повишат още малко и ще са от 9 до 14 градуса в повечето места.

За следващата неделя предварителните очаквания на моделите са за затопляне, но по-конкретни прогнози очаквайте в следващите дни.