До края на днешния ден облачността над страната ще остане значителна, но предимно средна и висока. Без валежи. В западната част на Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър, а в южните и източни райони - до умерен от юг-югоизток. 

Температурите ще достигнат ор 13-15 градуса на запад до близки до 20 градуса стойности на места на изток. По-хладно ще остане по бреговата ивица.

През нощта ще бъде облачно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. На отделни места в западната половина на страната ще превали съвсем слаб дъжд, а малко по-съществени ще бъдат валежите около Пирин - в югозападните райони. Минималните температури сутринта ще са от 5 до 11 градуса.

През деня остава облачно, но дъжд ще превали отново само в крайните югозападни райони на страната и на отделни места около планините. Съвсем слаб дъжд е възможно да превали след обяд и в София. Дневните температури в страната ще бъдат от 15 до 19 градуса, по-ниски на югозапад и по морския бряг. Вятърът от изток ще се усили и в низините ще бъде до умерен.

На континента слънчево ще бъде на Пиринеите и в части от Полша. В останалата, по-голяма част, ще бъде по-често облачно, на много места с валежи от дъжд, в Лондон и Париж - значителни. Дъжд и сняг ще вали в крайните източни части на континента.

В нашата страна в събота ще бъде по-често облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. Малко по-съществени валежи са възможни само в крайните южни планински части.

Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, а максималните ще се понижат и ще са от 9 до 14 градуса в повечето места. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток.

В неделя облачността от запад ще намалява временно до слънчево време, но в част от низините е възможно да останат плътни ниски облаци. Ще бъде почти без валежи. Минималните температури слабо ще се понижат, а дневните - слабо ще се повишат, с градус-два в местата с повече слънце.

В понеделник ще се затопли до 13-18 градуса през деня, но облачността ще се увеличи и след обяд и привечер от югозапад ще започнат валежи от дъжд, по високите части на планините - от сняг. При този процес моделите дават надежда за по-съществени количества от поне 15-20 литра на квадратен метър. Подобни валежи в голяма част от страната не е имало от началото на януари.

Предимно облачно, макар с по-слаби превалявания и на по-малко места, ще остане времето във вторник и сряда. Дневните температури във вторник ще са от 10 до 15, а в сряда - 2-4 градуса по-ниски.

Към четвъртък и петък според предварителните прогнози, минималните температури ще се понижат още и на места ще има слани и лек мраз (отрицателни температури). Все пак, това са предварителни сценарии на моделите и повече конкретика очаквайте в следващите дни.