Днес на много места в низините и котловините ще се задържи мъгливо през целия ден. В планините и по-високите места денят ще започне със слънчево време, но облачността от запад ще се увеличава.

Максималните температури ще бъдат от минус 2, минус 3 в западната половина на Дунавската равнина до 10-11 градуса в крайните южни райони над инверсионния слой.

Утре минималните температури ще бъдат от минус 5 до плюс 3 градуса, а дневните - от около 1 на север до 10-11 на юг.

През голяма част от деня в ниските части ще остава мъгливо.

Мъглите ще се разсейват от запад на изток през нощта срещу сряда, когато ще се появи западен вятър. Отначало над северозападните райони мъглите бързо ще се разсеят, а температурите ще се повишат. Минималните в сряда ще са от нула до 5 градуса, а дневните - от 4 до 9 градуса.

През страната в сряда ще премине атмосферен фронт  и  за кратко ще превали дъжд, в планините - сняг.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 2 до 7 градуса. Облачността ще бъде променлива, по-значителна над източната половина на страната. Ще духа слаб източен, в крайните източни райони - до умерен северен вятър.

В петък вятърът отново ще се ориентира от запад  и  температурите слабо ще се повишат. Сутрешните стойности ще бъдат около нула, а дневните - от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

В събота вятърът ще се ориентира от югозапад-юг и температурите ще се повишат още, по-чувствително в източните райони и  северно от планините, където максималните стойности ще са от 9 до 14 градуса. 

Нова промяна предстои в неделя, когато вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще се увеличи и от запад на изток отново ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но ще останат над обичайните за декември.