Силният вятър, който обхвана района на София днес следобед, е обърнал малък багер в столичния квартал "Младост". Инцидентът е станал точно пред общината, предава БТА.

Жълт код за вятър е в сила за 22 области на страната, а за сняг и вятър в 6 за утрешния ден, сочи справка на сайта на НИМХ.

Снимка: БТА

Предупреждението за вятър е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, София област и град, Благоевград, Кюстендил и Перник.

В тези области ще духа силен северозападен вятър със средна скорост 14-19 m/s и пориви до 25 m/s. Вечерта ще започне да отслабва.

В шест области в страната има жълт код за вятър и сняг. Това са областите Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна.

В тези области ще духа силен северозападен вятър със средна скорост 14-19 m/s и пориви до 25 m/s. Ще има условия за виелици и снегонавявания.

Жълт код за силен вятър по морето важи са областите Добрич, Варна и Бургас. До обяд там се очакват пориви на вятъра от северозапад 18-20 м/с (8 по Бофорт).