Днес ще бъде слънчево, с температури от 29 до 34 градуса. Ще се развива купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има след обяд само на места в планините и североизточните райони.

В района на София също не са напълно изключени слаби краткотрайни превалявания с локален характер. Температурата в столицата ще бъде 29, 30 градуса.

Утре ще бъде слънчево, почти без валежи, освен на изолирани места около Източна Стара планина. Температурите ще сда с градус-два по-ниски от днешните,  от 28 до 32 градуса.

Без съществени валежи, слънчево, с купеста облачност и комфортни, нормални юлски температури, остава времето в неделя  и понеделник. Температурите ще бъдат от 28 до 32 градуса. В неделя ще се появи слаб до умерен вятър от запад, който с променлива скорост ще духа през голяма част от следващата седмица.

През двата почивни дни времето ще бъде добро за туризъм, както в планините, така  и  по морето.

В събота и неделя на 1200  метра надморска височина температурите ще бъдат около 20 градуса. Не са напълно изключени краткотрайни превалявания, но те ще бъдат слаби и  само  на отделни места.

През първата половина на следващата седмица времето ще остане слънчево, топло и с малка вероятност за краткотрайни превалявания. Ще духа слаб, в някои дни в низините - до умерен вятър от северозапад-запад. Малко по-нестабилно време очакват моделните сценарии към четвъртък, а за края на следващата седмица е възможна и по-сериозна гореща вълна с температури до 36, 38 градуса. Следете ежедневните актуализации на прогнозите ни в следващите дни.