През цялата предстояща седмица ни очаква слънчево време, със студени утрини и температури на места до около нулата, но денем слънце и сравнително топли следобедни часове.

До края на деня днес ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще достигнат 15 до около 19 градуса.

През нощта ще бъде ясно и тихо, а утре сутрин - студено, с минимални температури от около минус 1 до 4 градуса в повечето места. През деня ще бъде слънчево, а температурите след обяд ще са малко по-високи от днешните и ще достигнат 15 до 20 градуса.

Под влияние на обширна антициклонална област времето над цяла Европа е слънчево, сутрин е хладно, но през деня, особено около и след обяд, е слънчево и сравнително топло. Изключение правят само северните части и Италия, където облаците са повече и на места ще превали дъжд. В района на Рим дори ще имат отново и гръмотевици.

 

 

В нашата страна през нощта срещу сряда ще има повече високи облаци и сутринта минималните температури ще са с градус-два по-високи, в повечето места от около 1 до 6-7 градуса. На места за кратко ще има мъгли. 

През деня ще се позатопли и дневните температури ще достигнат 19 до 24 градуса. Ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната - почти тихо, само в района на Странджа ще духа слаб източен вятър.

В четвъртък ще бъде слънчево, с висока облачност и минимални температури от 1 до 7-8 градуса, а дневните стойности ще са от 18 до около 22 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от североизток.

В петък облачността ще се увеличи и ще бъде променлива, често значителна, средна и висока. Минималните температури ще са по-високи, от 5-6 до 12 градуса. 

През деня облачността ще намалее до незначителна над северните и източни райони. Дневните температури ще са от 16 -17 до 22 градуса.

В събота и неделя  промяна на времето няма да настъпи: ще бъде слънчево, сутрин на места в низините с мъгли. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6, а дневните - от 17 до 22 градуса. Ще духа съвсем слаб вятър от изток.