Предстоящата седмица ще донесе и горещо време, но и дъжд с гръмотевици по места в някои дни.

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, по-значителна над планините. Там, както и на места по Черноморието, предимно на север, ще превали и прегърми. Температурите след обяд ще достигнат 28 до 32 градуса в повечето места, за София около 29.

В Дунавската равнина ще духа слаб, до обяд временно умерен запад-северозападен вятър, който привечер ще стихва.

През нощта ще бъде ядно, а утре сутрин температурите ще бъдат от 17 до 21 градуса. 

През деня ще се развива купеста облачност, но в низините и източните райони ще остане без валежи. Краткотрайни явления с гръмотевици отново ще има около планините на Западна България. В Софийско също е възможно да превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, в столицата около 28.

Повишението на температурите ще продължи в сряда. В северните и източни райони ще бъде слънчево, с по-малка вероятност за валежи, но в планините и полупланинската част на запад отново ще бъде нестабилно, с валежи, гръмотевици и локални градушки - най-вече около западния дял на Стара планина, Рила и Пирин.

Минималните температури остават без промяна - около и малко под 20, а дневните ще бъдат от 30 до 35 градуса, по високите полета на запад - малко по-ниски.

В четвъртък ще бъде горещо, с температури от 32 до 37 градуса. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни валежи са възможни само на отделни или изолирани места в западната планинска част на страната.

В Източна България ще духа до умерен вятър от изток.

В петък вятърът от северозапад ще се усили, а облачността ще се увеличи. След обяд, но най-вече привечер и преди полунощ, на много места ще има валежи с гръмотевици и локални градушки. Остава горещо, с температури от 31 до около 37 градуса.

В събота ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от северозапад. Превалявания ще има само  на отделни места в планините и на североизток. Дневните температури ще са от 24 до 30 градуса.

В неделя вятърът ще отслабне, а температурите слабо ще се повишат. Краткотрайни валежи ще има на места в източната половина на страната.