През започващата седмица ни чакат повече слънце, символични валежи и сериозно затопляне в края.

До края на днешния ден ще бъде слънчево, с по-значителни увеличения на облачността по Черноморието, Дневните температури ще са от 17 до 21 градуса. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони - от север-североизток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Повече облаци ще има по Черноморието. Минималните температури ще бъдат от около 2 до 6 градуса. На места са възможни и стойности около нулата и слани.

През деня ще бъде предимно слънчево, сутрин на места с намалена видимост. Ще духа слаб вятър от изток. Дневните температури ще достигнат 16 до 21 градуса.

Утре в Европа метеорологичните условия ще бъдат разнообразни. Най-топло и почти лятно ще бъде в Италия и Испания. В северозападните райони ще бъде облачно, в Париж - мъгливо, на места със слаби превалявания от дъжд. Топло за октомври ще бъде в Киев, а в Москва отново ще е най-хладно, с температури, непревишаващи 10 градуса и дъжд през целия ден.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде предимно слаб. Минималните температури в Дунавската равнина ще се повишат слабо и в страната ще са от около 1-2 градуса в местата без вятър до  около 8 градуса.

Ще бъде слънчево, с максимални температури от 18 до 23, 24 градуса.

В четвъртък вятърът в Източна България ще се ориентира от североизток и север. Минималните температури ще бъдат от 4 до 12, а дневните от около 17 на североизток до 20-22 в крайните северозападни и югозападни райони.

Облачността ще бъде променлива, по-значителна на изток и на отделни места в източната половина на Дунавската равнина е възможно да преръми или превали слаб дъжд.

В петък ще бъде по-хладно, с температури сутрин от около 1 до 6-7 градуса, а през деня от 12 до 17 градуса. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд над западните райони. Вятърът ще бъде слаб, от изток.

Сутринта на места са възможни слани, а около водните басейни и в котловините - мъгли.

В събота облачността ще бъде променлива, често значителна, но над централните и източни райони - предимно средна и висока. Слаби превалявания от дъжд са възможни само над северозападните части на страната. В планините и на изток вятърът ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са от около 2 до 8, а дневните -от 13-14 на северозапад до около 22 в източните райони и северно от планините.

В неделя ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Топло, с минимални температури от 7 до 12 градуса и дневни стойности от 20 до 25 градуса.