Днес облачността ще бъде значителна. На много места ще превали краткотраен дъжд. Хладно за началото на месеца май, с температури от 13 до 18 градуса.

През нощта ще има променлива облачност. Ще бъде почти тихо.

Минималните температури ще са ниски за началото на май - от около 3 градуса по високите полета, където на отделни места не са изключени слаби слани до 8 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива. На отделни места в планините е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

Температурите ще се повишат и ще бъдат от 18 до 23 градуса.

В Европа температурите в повечето места са малко по-ниски от обичайните за началото на месец май. Дъжд ще превалява около Алпите, както и в Турция и на места в Украйна и Русия.

На Балканите предстои постепенно повишение на температурите.

В четвъртък краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици, ще превали около и след обяд в централните западни райони, както и  на югозапад и  в Североизточна България. Привечер явленията ще стихват.

Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а дневните от 18 до 23 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще са от 19 до 24 градуса. Вятърът от изток ще се усили и ще бъде до умерен.

Около и след обяд ще се разлива купеста облачност, но краткотраен дъжд е възможен само над планините на Югозападна България.

Без съществена промяна ще остане времето в събота. В приземния слой на атмосферата от североизток ще прониква малко по-хладен въздух. Минималните температури най-често ще са от 4-5 до 9-10 градуса, а дневните - оъ 17 до 22 градуса. Облачността над Северна и Източна България ще намалява до незначителна  и слънчево време, а над югозападните райони ще се развиват купести облаци и там около планините, макар само  на отделни места е възможно да превали  слаб краткотраен дъжд.

В неделя температурите остават без съществена промяна. Облачността ще бъде променлива, намаляваща над западните райони до незначителна. След обяд слаб краткотраен дъжд е възможен в планините на югозапад и по Черноморието.

Вятърът ще бъде слаб, от изток, с Източна България - до умерен от север-североизток.

Без съществена промяна ще остане времето и в началото на следващата седмица.