В следващите дни отново ще се установи облачно и хладно време, с превалявания от дъжд, по-значителни в понеделник.

Днес денят започна със слънчево време на много места в страната, но още около обяд облачността от юг ще се увеличава. До края на деня ще остане почти без валежи. Максималните температури днес ще достигнат 11 до 16 градуса. Вятърът от запад постепенно ще отслабва и привечер почти ще стихва.

През нощта ще има значителна облачност и  на отделни места около Стара планина и в южните райони ще превали дъжд. Минималните температури сутринта ще са от 2 до 7 градуса.

В съботния ден времето ще бъде облачно.В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток.  Слаб дъжд ще превали главно на отделни места в северните райони. Максималните температури ще са от 8 до 14 градуса.

В неделя минималните температури ще са без промяна, а дневните ще бъдат от 10 до 15 градуса, в крайните южни райони до 17. Ще духа слаб вятър от североизток.Дъжд ще превали на отделни места, предимно в западните райони.

По-съществени превалявания ще започнат през нощта срещу понеделник и в понеделник. Дъжд ще вали над по-голямата част от страната, а на места количеството валежи ще бъде значително. 

Минималните температури в понеделник ще останат от 3-4 до 8 градуса, а дневните ще са от 6 до 11, отново малко по-високи в крайните южни райони. Привечер и през нощта срещу вторник валежите ще спират в по-голямата част от страната.

Във вторник вятърът отново ще се ориентира от запад и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина временно силен.

Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Дъжд ще превали на места в крайните южни и югозападни райони. Минималните температури ще бъдат от 2 до 8, а дневните от 12 до 17  градуса.

В сряда и четвъртък повишението на температурите ще продължи и те ще доближат обичайните за април стойности - около 20 градуса.