След близките до рекордните и продължителни горещини, през страната премина контрастен атмосферен фронт. На много места имаше гръмотевични бури, градушки, а температурите паднаха с над 20 градуса само за половин денонощие в някои райони.

На Мусала дори отново заваля сняг, както съобщават потребители в социалните мрежи.

Напомняме, че сняг на Мусала валя само преди 2 седмици, а това явление не е необичайно за намиращия се на почти 3 километра надморска височина най-висок връх на Балканите.

Днес ще бъде много ветровито. В цялата страна ще духа силен, на моменти и бурен вятър от запад-северозапад. В Западна България ще бъде слънчево или с незначителна облачност, докато на изток и по морския бряг почти през целия ден ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд. Температурите в страната ще са от около 18-20 на североизток до 27-28 градуса в крайните северозападни райони и на юг и югозапад.

За днешния ден НИМХ е обявил жълт код - първа степен предупреждение за опасно време за цялата страна.

До края на деня и привечер валежите и на изток ще спрат.

През нощта ще бъде ясно. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, от запад. Минималните температури ще са по-ниски: от около 10 до 15 градуса.

През деня ни очаква слънчево време. Температурите бързо ще се повишат и след обяд ще достигнат обичайни за периода стойности от 29 до 34 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

На континента слънчево и топло остава в южните части. По-хладно с превалявания отново ще бъде в източните и северни райони.

На Балканите, след краткото захлаждане днес, температурите отново ще тръгнат нагоре.

В следващите дни в нашата страна температурите ще се повишават и в събота и неделя в низините отново ще доближат стойности до около 35 градуса, на места и  малко отгоре.

Горещо ще остане и следващата седмица.