Тази нощ температурите в страната на места бяха доста ниски. В София минималната стойност надмина очакванията с няколко градуса и бяха измерени минус 12 градуса. Утре сутрин също ще бъде студено, но температурата в столицата вече няма да слезе  под минус 10.

През днешния ден времето ще остане студено, с променлива облачност, в ниското на места - мъгливо. Дневните температури ще са от минус 1 до плюс 4, по-високи в крайните югозападни райони. 

Нощта ще започне с ясно време или незначителна облачност над повечето райони. След полунощ от запад облаците ще се увеличават. Ще остане студено, с минимални температури от минус 7 до минус 2 в по-голямата част от страната. 

През деня облачността ще бъде променлива. Максималните температури ще бъдат от нула, минус един до плюс 4 градуса, в крайните югозападни райони до 6-7.  

Над по-голямата част от Европа времето е с температури, подобни  на тези у нас и е почти без валежи. Изключение е Рим, където, освен че е по-топло, ще вали силен дъжд.

Той е причинен от циклон, който само след 2 дни ще започне да влияе и на времето у нас, като от четвъртък ще обърне въздушния пренос от юг и ще започне да повишава температурите.

В четвъртък започва затопляне. Минималните температури все още ще са ниски, от около минус 6 до минус 1 на повечето места. През деня, на фона на променлива облачност, дневните температури по високите места в низините и на изток ще се повишат и ще са от 3 до 8 градуса. Все още малко по-ниски ще останат те в местата с мъгли в низините.

В петък минималните ще са от около минус 1, минус 2 на запад до плюс 4-5 градуса в източните райони, където ще се появи и усилва до умерен вятър от югоизток. Ще бъде облачно, на места в западните и южни райони ще превали дъжд.

Дневните температури в източната половина и северно от планините ще достигнат 9 до 13 градуса. В западната половина на страната ще са до 6-8 градуса. Привечер и преди полунощ преваляванията ще спират.

В събота и неделя ще бъде доста топло за декември, с положителни минимални температури в цялата страна и дневни стойности от около 10 на запад до 16-18 градуса на места в източните райони и северно от планините, където ще духа южен вятър. Възможно е на места там температурите да доближат и +20 градуса.

Облачността ще се увеличава и вплътнява и в неделя от запад ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу понеделник ще обхванат западната половина на страната. На отделни места не е изключено да прегърми.

В понеделник вятърът ще се ориентира от изток, а температурите ще се понижат с няколко градуса, но ще остане значително по-топло от обичайното за декември.