Днес облачността ще бъде променлива, в южните райони намаляваща до незначителна, а на север с по-съществени увеличения. Ще остане почти без валежи. Вятърът преди обяд на север ще бъде слаб, от изток, а в следобедните часове ще се ориентира от запад-северозапад.

Дневните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива. Утре минималните температури ще бъдат в широки граници - от 8-9 по високите полета и на места на североизток до 15-16 в западната част на Дунавската равнина и Тракия, където ще духа вятър от запад-северозапад, който в северозападните райони ще бъде умерен и временно силен.

През деня ще има променлива облачност, а дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 21 до 25-26 градуса.

В сряда облачността ще бъде променлива, намаляваща и до незначителна. Минималните температури ще са от 5-6 до 11 градуса, а дневните от 18 до 23.

В четвъртък ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Сутрин температурите ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 22 до 27 градуса.

Топло и предимно слънчево остава и в петък, като дневните температури ще доближат 24 до 28, 29 градуса.

Предварителната прогноза за двата почивни дни също сочи топло време, с летни температури през деня. Доста високи за октомври ще са и минималните температури, които най-често ще са от около 10 до 14-15 градуса в повечето места.