По-студено от обичайното време ни очаква през седмицата.

Днес ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг, по Черноморието - от дъжд  и сняг. Ще духа слаб, в източните райони - умерен и силен вятър от север и североизток.

В североизточните райони и в планините са възможни виелици. Дневните температури ще са от 2 до 7 градуса.

През нощта ще има значителна облачност. Слаб сняг ще превалява на североизток. В източните райони ще духа до умерен северен вятър.

Минималните температури ще бъдат от около минус 8 градуса по високите котловини на запад до нула-минус 1 по поречието на Дунав и морския бряг.

През деня облачността ще остане значителна. На отделни места ще превали съвсем слабо, а в Източна България ще остане ветровито. Дневните температури ще бъдат от 2 до 8 градуса.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, предимно слаб. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над крайните южни райони. Температурите ще останат без съществена промяна.

Слаб сняг ще превали на места в източната половина на Дунавската равнина.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, намаляваща в Тракия и Дунавската равнина до незначителна. В низините ще духа до умерен вятър от запад. Минималните температури ще са от минус 5 до 1, а дневните от 4 до 10 градуса.

В петък температурите сутрин ще са от минус 4 до плюс 1, а дневните от 6 до 12 градуса. На места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг.

В събота и неделя минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3, а дневните в повечето места от около 3 до 9-10 градуса. На места, предимно в югозападната половина на страната, ще превали дъжд и сняг.