В следващите дни ни очаква постепенно повишение на температурите, но  на фона на сравнително динамично време.

До края на деня днес времето ще остане почти тихо и предимно слънчево над по-голямата част от страната. Повече облаци ще има над крайните западни и югозападни райони. Дневните температури ще достигнат стойности от минус 1 до плюс 3, в южните райони  до около 5-6 градуса.

През нощта ще бъде ясно и отново студено, с температури сутринта от около минус 10 до минус 5.

Съботният ден ще започне със слънчево време, но след обяд от север облачността ще се увеличава. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат от 1 до 7 градуса.

В неделя ще се повишат минималните температури и ще бъдат от минус 5 до 1. Облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен вятър от север и северозапад, но само на отделни места главно в планините и на запад за кратко ще превали сняг. Количествата няма да бъдат съществени и нова снежна покривка няма да се образува. Дневните температури ще достигнат 1 до 6-7 градуса.

В понеделник облачността ще намалява, след обяд до незначителна. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще са от минус 6 до минус 1, а дневните - от 3 до 8 градуса.

Във вторник облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Ще бъде ветровито, с умерен, в северозападните части - временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от около минус 4 по високите полета до плюс 1-2 градуса.

Дневните стойности ще достигнат 5-6 до 12 градуса.

В сряда минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1, а дневните - от 5 до 10-11, по-ниски в Североизточна България, където ще се появи и усили вятър от север, впоследствие - от североизток и с него там ще нахлуе студен въздух. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления и слънчеви интервали над западните райони. На места в Предбалкана и източните части ще превали слаб сняг. 

В четвъртък облачността ще бъде незначителна, на места в низините и котловините за кратко е възможно да се образуват мъгли. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Температурите сутрин ще бъдат от минус 7 до минус 1 в повечето места, а през деня ще се повишат още малко и ще достигнат 7-8 до около 12 градуса.