Днес ще остане предимно слънчево, с незначителна облачност и максимални температури след обяд от 26 до 31 градуса. Ще духа слаб, в югоизточните райони - до умерен вятър от североизток-изток.

Утре минималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса. през деня ще бъде малко по-топло, с максимални температури от 27 до 32, 33 градуса. Вятърът ще бъде слаб, в западната половина на страната - от север-северозапад, а в източната - от североизток-север.

Слънчево и доста топло за средата на септември, време.

В неделя ще остане предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се понижат и ще са от 25 до 29, 30 градуса. Ще бъде тихо или със слаб северен вятър.

В планините предстои последният уикенд с летни температури. Ще бъде слънчево, почти тихо и без валежи. Максималните температури след обяд ще достигат около 20 градуса на 1200 метра надморска височина в събота и до 21, 22 в неделния ден.

Понеделник, първият ден на учебната година у нас, ще започне с прохладно утро с температури от 10 до 15 градуса в повечето места. През деня ще бъде слънчево, с повече облаци в източната половина на страната. След обяд температурите ще се повишат и ще достиган отново юлски стойности от 27, 28 до 32, 33 градуса.

Във вторник и сряда ще се затопли още и времето ще бъде горещо, с температури от 30 до 35 градуса. на места не са изключени и стойности до около 36 градуса. Това са температури, доближаващи се до съответните рекордни стойности за тези дати.

Захлаждането през втората половина на следващата седмица ще бъде рязко, а температурите ще се понижат с около 15 градуса, на места и повече. Подробности очаквайте в следващите дни.