Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но слаби краткотрайни валежи са възможни отново само на отделни места около планините.

Температурите ще бъдат от 25 до 29 градуса. Ще духа умерен, в западната част на Дунавската равнина - временно силен северозапад-западен вятър.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Остава предимно слънчево и почти без валежи. Температурите - без съществена промяна.

Вятърът от запад-северозапад, ще отслабне, но все още няма да стихва напълно.

В сряда над западната и централна част на страната ще бъде предимно слънчево. Вятърът там ще отслабне и почти ще стихне.

В Източна България облачността ще  бъде значителна  и  там ще превалява дъжд. Облачно и дъждовно ще бъде по Черноморието и крайните източни райони. Температурите на запад ще останат без промяна, от 25 до 29 градуса, а на изток и по Черноморието ще бъде по-хладно, до около 22, 23 градуса. Там ще духа умерен северен вятър.

В четвъртък температурите ще са от 23 до 28 градуса. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. В Източна България на места ще превали дъжд.

В петък облачността ще бъде променлива, често намаляваща до незначителна. Температурите ще се повишат и ще бъдат от 25 до 30 градуса. Почти без валежи.

В събота и неделя  ще бъде слънчево, с повече разкъсана и купеста облачност над Западна България. Почти без валежи. Дневните температури ще са от 26 до 32 градуса.