В следващите два дни южно от страната ни ще преминава средиземноморски циклон и той ще донесе превалявания, главно в южната и източна част на страната.

Днес денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността ще се увеличава  и  след обяд над Западна и Централна България ще бъде значителна. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър.

Дневните температури ще достигнат 5 до  10 градуса. 

През нощта ще бъде облачно. Слаб сняг ще превали на отделни места в Западна и Южна България. Вятърът ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от юг-югоизток, а в западната половина на Дунавската равнина — слаб, от север.

През деня утре ще бъде облачно. Дъжд и сняг ще превалява в Южна и Източна България. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира отново от запад и ще бъде слаб, до умерен.

Дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, малко по-ниски  по високите котловини на запад и  на места в Южна България.

В сряда облачността ще бъде значителна и на места в югоизточната половина на страната ще превалява дъжд и сняг. По-съществени валежи ще има в Родопите и Странджа. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2, с дневните от 2 до 8 градуса.

В четвъртък преваляванията ще спират, а от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито. Минималните температури ще са от минус 4 до 2, по-ниски  на места по високите полета, а дневните - от 6 до 11 градуса.

От петък до неделя облачността ще бъде променлива. Дневните температури ще се повишат още малко и в неделния ден ще бъдат около и над 10 градуса. Ще остава ветровито, особено в Дунавската равнина.

Още по-високи температури, до и над 15 градуса, ни очакват според предварителните прогнози през следващата седмица.