The Guardian публикува нов доклад, според който екстремните метеорологични условия ще направят едно от 25 домакинства в Източна Австралия "незастраховаемо" до 2030 г.

"Установено е, че най-застрашените райони се намират предимно в застрашените от наводнения и циклони райони на Куинсланд и в частите на щата Виктория, построени върху заливните равнини в близост до големи реки", пише вестникът.

Той добавя, че "незастраховаема" се определя област, в която "се очаква необходимият вид застрахователен продукт да не е наличен или да е наличен само на толкова висока цена, че никой да не може да си го позволи".

Съветникът по въпросите на климата Ники Хътли е написал свързан коментар в Sydney Morning Herald, в който заключава: "Поемането на по-силен ангажимент по отношение на климата от страна на следващото федерално правителство вече не подлежи на обсъждане, тъй като изменението на климата изправи страната пред катастрофална криза на застрахователната способност."

В други нови изследвания Independent съобщава, че емисиите на метан от "кравешките оригвания" са засечени от космоса за първи път.

Този "пробив" може да помогне на фермерите да намалят емисиите си на метан, пише изданието "Ай-нюз".