Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Краткотрайни превалявания ще има само  на места в Централния Балкан и крайните югозападни райони. Ще бъде почти тихо, с дневни температури от 20  до 25 градуса.

През нощта облачността в повечето райони ще намалее до незначителна, освен в Северна България по поречието на река Дунав. Ще бъде почти тихо.

Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса.​

Утре ще духа слаб вятър от изток. След обяд ще се развива купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само на места в планините на запад и югозапад.

Дневните температури ще са в интервала от 19 до 25 градуса, малко по-ниски по Черноморието. 

Утре на много места в западната част на континента температурите ще са летни, близки до 30 градуса. По-хладно ще бъде в Лондон, както и в източните краища на континента.

На Балканите ще има и слънце, но и краткотрайни превалявания в планините.

В сряда минималните температури ще бъдат от 5 до 11, а дневните от 20 до 25 градуса.

Локални краткотрайни валежи след обяд ще има на отделни места около планините и Лудогорието.

В четвъртък температурите ще се повишат и минималните ще са от 7 до 13, а дневните от 24 до 29 градуса. Ще бъде слънчево, с вероятност за краткотрайни валежи само  на места в Пирин и Западните Родопи.

В петък ще бъде слънчево, със средна  и висока облачност и доста топло, с минимални температури от 9 до 14  и дневни от 25 до около 30 градуса.

Топло, с юнски температури - сутрин от 10 до 16 и след обяд до около 30 градуса, ще остане времето в събота. След обяд над западните райони на много места ще превали и прегърми. Не са изключени и градушки. Сравнително спокойно ще бъде в източната половина на страната.

В неделя неустойчиво ще бъде над източните райони. Дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса.