Днес през по-голямата част от деня и на повечето места в страната ще бъде предимно слънчево и горещо. Дневните температури ще достигнат 32 до около 37 градуса.

Около и след обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на места, най-вече в планините и полупланинските райони, а по-късно привечер - и в източните части, ще превали и прегърми.

Вятърът в западните и централни части на страната ще бъде от север-северозапад, след обяд временно ще се усилва до умерен, докато на изток през по-голямата част от деня ще бъде от източна посока. С началото на нощта той ще стихва почти навсякъде, а в планините ще се ориентира от юг.

Утре минималните температури ще бъдат от 16 до 22 градуса. През деня ще бъде горещо, със температури от 33 до около 37 градуса, Почти тихо, със слаб бриз от изток на морето.

Ще бъде слънчево, с купеста облачност, но вероятност за изолирани краткотрайни валежи има само в южните планински райони.

В събота и неделя остава предимно слънчево и много горещо, с температури сутрин в низините от около и над 20 градуса и дневни - от 34 до 39 градуса. Ще има купести облаци, но вероятността за превалявания е малка.

Слънчево и горещо ще остане и в началото на следващата седмица.

Минималните температури ще са около или малко под 20 градуса, а дневните - от 34 до 38-39 в повечето места.

Захлаждане с няколко градуса и превалявания с гръмотевици на повече места се очакват към средата на следващата седмица. Все пак, предварителните прогнози сочат, че това понижение на температурите само ще ги свали от много над обичайните, каквито ще бъдат в следващите дни, до около нормалните за периода. Повече подробности очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.