Днес ще бъде облачно. Все още ще превалява: в северните райони и високите полета - сняг, а на юг и изток - дъжд. По-значителни валежи ще има в Южна и Източна България. 

>>>>Вижте галерия от актуални зимни снимки>>>>

Дневните температури ще бъдат от 2-3 градуса в северозападните части на страната до 10-11 в крайните южни райони.

В Западна България ще духа слаб вятър от северозапад, а в източната половина на страната слаб и умерен от север-североизток.

През нощта валежите от запад на изток ще спират, а облачността над западните райони ще се разкъсва. Ще духа до умерен западен вятър.

Минималните температури ще са от около минус 3 по високите котловини на запад до плюс 5 в югоизточните райони.

 Утре облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен и бурен западен вятър.

В четвъртък температурите сутрин ще са от минус 7 до минус 1, а през деня ще са от нула до 5 градуса. След обяд от запад на изток ще превали слаб краткотраен сняг, но преваляванията няма да бъдат значителни.

В петък застудяването продължава. Минималните температури ще бъдат от около минус 9 до минус 2 градуса. през деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще има места с отрицателни дневни температури - ледени дни. Стойностите за страната ще са от минус 3 до плюс 3 градуса.

Събота минималните температури ще останат от около минус 10 по високите полета до около минус 3 по ветровитите части на низините. През деня стойностите ще са от минус 4 до плюс 1 градус.

Най-студеният ден от седмицата ще бъде неделя, като сутринта ще има места с минимални температури под минус 10, възможни са стойности до минус 15 градуса.

Денем и максималните ще останат под нулата в почти цялата страна.

Много студено ще остане и в понеделник и вторник сутрин, но според предварителните прогнози във вторник през деня температурите ще се повишат слабо и ще са от около минус 3 до плюс 3-4 градуса.