Днес ще остане предимно облачно и  студено, със слаб и умерен вятър от североизток-изток и дневни температури от минус 3 до плюс 3 градуса в по-голямата част на страната.

На югозапад ще има отново разкъсвания на облачността, а температурите ще достигнат 6-7 градуса.

Почти без валежи, макар отново на места да не е изключено да прехвърчи съвсем слаб сняг.

В събота, неделя  и понеделник съществена промяна на времето няма да настъпи.

Облачността ще бъде значителна.

Минималните температури ще са от минус 9 до минус 5, малко по-ниски, до около  минус 10, минус 12 само на места в котловините и ниските места на Западна и Централна България в понеделник и вторник сутрин при изтъняване и намаление на облачността и тихо време.

Дневните ще останат ниски, от минус 3, минус 4 на север, до няколко градуса над нулата в югозападните райони.

В понеделник вятърът от североизток ще отслабва и до вечерта ще стихне. През нощта срещу вторник и  във вторник в Дунавската равнина ще се появи слаб запад-югозападен вятър и това ще бъде началото на края края на неколкодневния студен период.

Във вторник сутрин ще бъде все още студено, но през деня температурите вече ще са положителни, освен в Североизточна  България.

Стойностите им ще са от минус 1 на североизток до плюс 6-7 градуса.  Ще бъде предимно слънчево.

В сряда ще има незначителна облачност. Минималните температури ще бъдат от около минус 8 до минус 3 градуса, а дневните - от 6 до 13 градуса,

Сухо, слънчево или с променлива облачност и постепенно повишаващи се температури, ще остане времето и в средата и втората половина на следващата седмица, според предварителните прогнози на моделите.