Днес облачността ще бъде променлива. Преди обед на места в низините ще има мъгли и ниска слоеста облачност. 

Дневните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, на места в низините - малко по-ниски, заради мъглите и ниските облаци.

 Довечера облачността от юг ще се увеличава и след полунощ ще бъде значителна, но ще остава почти без валежи.

Минималните температури ще бъдат малко по-високи спрямо тези от последните дни и ще бъдат от около минус 9, до минус 4 градуса, по морския бряг до около нулата.

Утре ще има значителна облачност. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 1 до 6 градуса, само по поречието на Дунав около нула градуса.

Около и  след обяд в някои южни райони, главно в Родопите, ще завали слаб сняг.

През нощта срещу сряда ще бъде облачно, с минимални температури в южните райони и източната част на Дунавската равнина от минус 4 до плюс 1,2 градуса, в северозападните райони - с 2-3 градуса по-ниски, до около минус 8.

В южните и източни райони е възможно да превалява сняг, но валежите ще са съвсем слаби и няма да доведат до значимо  увеличаване на снежната покривка. Малко по-съществени усилвания на валежа са вероятни в крайните южни райони, където ще вали и мокър сняг или дъжд.

В четвъртък облачността ще бъде променлива,  на юг и изток все още значителна.

Минималните стойности ще са от минус 9 до минус 3, но на места в централните и западни части на страната в котловините при разкъсване на облачността са възможни   и понижения до около минус 10 градуса.

Дневните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2 градуса. Съвсем слаби превалявания от сняг са възможни в северните и източни райони. Ще се появи и усилва слаб вятър от североизток.

В петък минималните температури ще са от минус 11 до минус 6, на места в западните и югозападни райони до около минус 13.

През деня облачността ще намалява, но ще остане студено, с  дневни температури от минус 9 на североизток до около минус 1 на юг.

 

В събота сутрин ще бъде много студено, но през деня ще започне повишение на температурите.