Днес времето ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността.

Повишението на температурите ще продължи и дневните ще бъдат от 5 до 12 градуса Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в следобедните часове ще стихва. Довечера и през нощта ще бъде ясно.

Минималните температури ще са от минус 7 до минус 2 градуса. Дневните температури утре ще са от 4-5 градуса в крайните североизточни райони до 11, 12 на югозапад. В петък дневните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса, а минималните от минус 5 до нула.

В събота ще се появи висока и средна облачност, но ще остане без валежи. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните от 7 до 12.
В неделя облачността над западните и южни райони ще бъде значителна и там на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4, а дневните ще останат без съществена промяна, от 7 до 12 градуса.
През нощта срещу понеделник и в понеделник на места в южните и западни райони е възможно да превали слаб дъжд, по високите места - слаб сняг.

Минималните температури ще са от минус 1 до плюс 4, а дневните в понеделник - отново около 10 градуса, от 7 до 12.
Според предварителните сценарии, от вторник следващата седмица предстои още по-топло време, като на места дневните температури ще надминат 15 градуса.

Възможни са и стойности, характерни за края на март и началото на април, близки до 20 градуса, но за по-конкретни числа очаквайте прогнозите ни в следващите дни.