През следващите 2-3 дни температурите чувствително ще се повишат, особено над източните райони.

Днес над високите места и планините облачността ще бъде променлива, често незначителна.

В низините и по Черноморето ще има мъгли или ниски облаци. Ще се появи слаб вятър от юг  и югоизток, в Северна България - все още от изток. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, в югозападните райони до около 9, 10.

През нощта облачността ще бъде значителна. Ще се появи слаб до умерен вятър от юг/ Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 2, минус 3 на места в котловините на запад и северозападните райони до 6-7 градуса по Черноморието и на югозапад.

През деня ще бъде облачно, с по-съществени разкъсвания на облачността над северните райони. В Северозападна България все още ще бъде мъгливо и с ниска облачност.

Мъгливо или с ниски облаци ще остане времето и в София.

В югозападните и южни райони ще започнат превалявания от дъжд. На места там сутрин не е изключено да се образува поледица.

Максималните температури ще са от около 5 на запад до 12-13 градуса в източните части и по Черноморието.

В събота и неделя ще се затопли още и през втория ден температурите на места в източните райони и северно от планините ще бъдат близки до 15 градуса през деня. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт.

Положителни температури ще има и сутрин, а където има снежна покривка, тя бързо ще се топи.

По-късно през деня и през нощта срещу понеделник ще започнат валежи от дъжд, които в първия ден на следващата седмица ще обхванат по-голямата част от страната. На места валежите ще са значителни. По високите части на планините ще вали сняг. 

Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и ще са от 5 градуса по високите полета на запад до около 11-12 градуса в югоизточните райони.

Динамично ще бъде времето през цялата следваща седмица. Във вторник от североизток за кратко ще проникне по-студен въздух и сняг е възможно да превали по по-високите места в низините и Предбалкана.

В Европа от запад динамиката на атмосферата нараства. Западните части са под влияние на нахлуващ студен океански въздух и там на много места ще бъде облачно, ветровито и дъждовно, а в планините ще вали сняг.

Топло остава на юг, а утре в Атина ще вали дъжд, придружен и от гръмотевици. Такива явления в следващите дни ще има и на други места по Средиземноморието.