Днес ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността

На отделни места, главно в южните и югоизточни райони ще превали слаб дъжд. Малко по-съществени превалявания са възможни в югоизточните райони по южното Черноморие.

През нощта ще бъде облачно. Около и след полунощ ще започнат превалявания от дъжд, отначало над западните, а по-късно над южните райони. В Северна България ще бъде почти без валежи. Минималната температура утре ще бъде от 7 до 12 градуса.

Утрешният ден ще започне с облачно време, с превалявания от дъжд над южните райони на страната.

Ще се появи слаб и умерен, в западната половина на Дунавската равнина — временно силен западен вятър. Максималните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса.

По-късно през деня валежите от запад ще спират, а облачността над западните райони ще се разкъсва и намалява.

В някои източни райони и най-вече по Черноморието ще продължи да превалява слабо до вечерта.

В Европа, с изключение на най-южните части, където ще има и слънце, а температурите ще достигнат 25 градуса, навсякъде остава облачно, хладно и дъждовно.

В събота облачността ще бъде променлива, често значителна. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните - от 14 до 18 градуса. Ще бъде доста ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър. На места ще превали дъжд, предимно слаб.

В неделя температурите ще се понижат още и минималните ще са от 1 до 6-7, а дневните - от 10 до 15 градуса. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне, освен по Черноморието, където ще бъде умерен от север-северозапад. Облачността временно ще намалява до незначителна, а на места сутрин ще има мъгли.

Без съществена промяна ще остане времето през първата половина на следващата седмица. Облачността ще бъде променлива, но ще има и слънчеви интервали.  В някои от дните на отделни места е възможно да превали, предимно слабо.

Сутрин ще има и райони с мъгли. Минималните температури ще бъдат най-често от 3 до 7 градуса, по морето - малко по-високи. 

Дневните стойности ще са от 11 до 16 градуса, при задържане на мъгливото време в ниските части на низините и котловините - малко по-ниски.