Може би вече сте срещали снимки на екзотичния плаж и обитателите му в интернет: славата на "прасешкия рай" расте от година на година. 

Пясък, бял, като брашно, високи палми, създаващи приятна сянка под жежкото слънце, кристално чистата вода в тази част на Атлантическия океан и ... прасенца, плуващи в нея, опитващи се да скочат в лодките на туристите в търсене на храна! Сюрреализъм? Реалност!

Тя съществува и се намира в района на Ексума на Бахамите.

>>>Виж галерия от забавни снимки на прасешкия тропически рай>>>

Малкият остров Биг Мейджър Кей (площта му е едва 0.9 квадратни километра, равна на правоъгълник с размер 1000 на 900 метра) е обитаван от полудиви домашни свине.

Битуват различни версии, откъде са се появили, но никоя не е напълно сигурна.

Според една от тях, те са били оставени тук от пирати, които планирали да се върнат на острова, но никога не се върнали. Според други, "местните" прасета са корабокрушенци - оцелелите от корабокрушението прасета, които са успели да стигнат до сушата на острова, за разлика от двукраките им собственици, които и да са били те.

Носят се и слухове, че животните са донесени тук от по-голям съседен остров, обитаван от хора, защото популацията от свине там се е увеличила прекалено, придружена от характерната за тези животни много неприятна миризма. Въпреки това, както би заподозрял здравият скептик, най-вероятно прасета са донесени на острова специално като стръв за туристите. 

Това очевидно работи. Същевременно, прасетата се чувстват доста удобно на своята територия. Те се радват на слънчеви бани с удоволствие, плуват в топла вода и изобщо не се страхуват от хората. Напротив, с удоволствие контактуват с тях, чакайки храна, която, разбира се, щедро получават.

Популярността си остров Big Major Cay, известен още като Pig Beach, придобива през 2009 г., след поредица от снимки на фотографа Ерик Ченг, който се е разпространил по интернет.

Сега славата на "прасешкото островче" нараства година след година. Той дори има посветена на детска книга: "Мистерията на Свинския остров".

Тази част на Атлантика се намира често под влияние на западната периферия на Азорския Антициклон  и през голяма част от дните на годината времето там е чудесно. Разбира се, от време на време някой свиреп ураган може да обезпокои обитателите му, но това се случва сравнително рядко, а обитателите вече са доказали, че плуват отлично.

>>> Посетете и нашата Фейсбук-страница>>>>