Променливо, но по-хладно време ни очаква в следващите няколко дни, а завръщането на топлото за месеца време - в събота и неделя.

Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се от запад. В северозападните райони вече нахлува по-студен въздух, а вятърът е умерен, от запад-северозапад. До края на деня по-хладният въздух ще обхваща страната. Дневните температури в ранния следобед ще са от около 13-14 на северозапад до все още около 20 в южните и източни райони.

Преваляванията ще започнат в следващите часове, отначало  в централните западни райони, а до полунощ ще обхванат Северна и Западна България. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлува още по-студен въздух.

До сутринта ще вали над цялата страна, като в предбалкана и високите полета на Западна България, включително в Софийско, дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка.

През деня ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг. Сняг с образуване на временна снежна покривка ще вали в Софийско, високите части на Западна България, Предбалкана и Лудогорието. Образуващата се там тежка и мокра снежна покривка на места е възможно да причини проблеми по пътищата и с електроснабдяването.

Дъжд ще вали в по-голямата част на низините и  в Югозападна България под Кресненското дефиле.

Дневните температури ще са от около нула, плюс един по високите полета, до 7-8 градуса в крайните югозападни райони, ниската част на Видинско и Горнотракийската низина. В планините ще вали сняг и ще се образува допълнителна снежна покривка.

Особено сложно ще бъде положението по старопланинските проходи. Ако пътуването ви утре не е належащо - отложете го!

В сряда ще настъпи бързо подобрение на времето. Денят ще започне с доста ниски температури по високите полета 0 от минус 4, минус 5 градуса до плюс 3-4 на места в низините с вятър и  без снежна покривка. През деня максималните стойности ще са от 5 до 11 градуса.

В четвъртък и петък отново на места ще превали, но вече дъжд, освен в планините над 1000-1200 метра надморска височина, а валежите ще са по-слаби от утрешните.

От петък температурите тръгват нагоре и в събота и неделя ще достигнат отново стойности около и над 20 градуса, в неделя и до 22-24 градуса.