Температурите тази сутрин в страната са от 13 градуса в Бургас до минус 5-6 десети в Разград и Ловеч.

В София и Видин в 8 часа температурите бяха нула градуса.

Снежната покривка е 15 сантиметра във Видинско, 12 в Ловеч и 3 в Разград, но там вали дъжд  и образува слаба поледица. В Южна България температурите са положителни и няма снежна покривка.

В София при станцията на НИМХ е отчетен 8 сантиметра сняг, но в южните части на града снегът беше малко - 1-2 сантиметра.

Днес валежите още до ранния следобед ще спират навсякъде. В по-голямата част от страната температурите ще се повишат и ще са от 1-2 градуса в крайните северозападни райони до 12, 13 на югоизток.

Още през нощта от югозапад ще започнат нови превалявания от дъжд, които утре ще обхванат цялата страна, но ще са предимно сляби. В Северозападните райони, по високите места в низините са възможни поледици.

Минималните температури утре ще са от 0, 1 на северозапад до 8 градуса на югоизток.

Утре ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд и максимални температури от 2 градуса на северозапад до 10-12 на юг.

През нощта срещу сряда и в сряда валежите ще се усилят и ще се натрупат достатъчни количества, които ще сложат край на продължителната суша. В сряда ще бъде облачно и  дъждовно, с температури от 3 до 12, 13 градуса, по-високи  в южните и югоизточни райони.

В четвъртък ще прониква по-студен въздух от североизток. Дневните температури ще бъдат от 3 до 10 градуса. преваляванията ще отслабват и спират от североизток, но по високите места  ще преминават в слаб сняг, преди да спрат.

В петък облачността ще бъде променлива, но ще бъде по-студено, с дневни температури от 3 до 8 градуса. Почти без валежи.

В събота сутрин ще бъде студено, с температури до около минус 4, минус 5, но при изясняване по котловините са възможни и по-ниски стойности. Денем ще остане хладно и ветровито, със студен вятър от североизток. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна.

В неделя облачността от запад ще се увеличи, а температурите ще започнат да се повишават. Повече подробности за времето през почивните дни очаквайте през седмицата.