Днес облачността ще бъде променлива, значителна в североизточните райони. В западните и южни части на страната ще има по-продължителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Ще духа слаб вятър от североизток и север, в западната част на Дунавската равнина от югоизток. Температурите ще бъдат от 2-3 градуса в крайните североизточни райони до 9-10 на югозапад. В североизточните райони ще прехвърча слаб сняг, а по Северното Черноморие - слаб дъжд или валеж в смесена фаза(мокър сняг, суграшица).

През двата почивни дни времето няма да бъде подходящо за планински туризъм. Снежна покривка за ски все още няма, а времето ще бъде студено, ветровито и мъгливо.

Утре сутрин минимумите ще бъдат от минус 3 до плюс три градуса, максималните стойности в североизточните райони няма да надвишават 1-2 градуса през деня. Там ще превалява слаб сняг. В останалата част на страната стойностите ще са до 5-6 в западната част на Дунавската равнина  и  до 7-8 в южните райони. Ще остане ветровито и по-често със значителна облачност.

В неделя температурите сутрин ще са от минус 2 до плюс 4, а дневните - от 3 до 8 градуса. Ще бъде облачно, а след обяд от югозапад ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхванат цялата страна.

До около полунощ преваляванията по високите полета и в северозападните райони над 300-400 метра надморска височина ще бъдат от сняг и по високите части на централна Западна България и Западния предбалкан е възможно да се образува временна снежна покривка. С напредването на нощта, обаче, ще се пренасят по-топли въздушни маси във височина и преваляванията ще преминават в дъжд, освен в по-високите части на планините.

В понеделник преваляванията ще отслабват, но с прекъсвания дъждът, предимно слаб, все още е възможен. Температурите ще бъдат от 3-5 градуса на запад и югозапад до 11-13 в крайните югоизточни райони.

Във вторник югоизточният пренос ще се усилва, а в сряда мощни топли потоци във височина в челото на дълбок средиземноморски  циклон с център над Италия ще повишат чувствително температурите у нас.

В източните райони и северно от планините ще духа умерен  и силен вятър от юг и югоизток и дневните температури там ще достигнат стойности до около 19-21 градуса. Облачността ще бъде средна и  висока, по-значителна на запад, където е възможно да превали слаб дъжд. 

Очаквайте ежедневните ни анализи и прогнози за предстоящата динамична обстановка.