До края на деня днес облачността ще се увеличава и в по-голямата част на страната ще бъде по-често значителна. В Източна България ще духа слаб вятър от юг. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса.

През нощта ще бъде облачно. Слаби превалявания ще има на отделни места в южните и западни райони, както и по поречието на Дунав. Валежите няма да бъдат съществени. В Дунавската равнина ще се появи вятър от североизток-север. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

Утре през деня ще бъде облачно. Ще преръмява в Дунавската равнина, а дъжд ще превали в югозападните и югоизточни райони, като в района на Странджа е възможно и да прегърми. Ще духа вятър от североизток, който в Добруджа и Лудогорието ще бъде до умерен.

Дневните температури ще достигнат от около 9 градуса на запад и  север до все още 15-16 в югоизточните райони.

В четвъртък облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания, Вятърът временно ще се ориентира от запад и ще бъде слаб. Преди обяд само на отделни места е възможно да превали съвсем слабо. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните няма да се повишават съществено спрямо тях и ще достигнат 7 до 11-12 градуса.

Денят в петък ще бъде последният с отновително високи за края на есента температури. Минималните ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и достигнат 13 до 18 градуса. Облачността ще бъде променлива, но след обяд от запад ще се увеличава и вплътнява и в западните и северни райони ще завали дъжд. Вятърът, който през деня ще бъде от запад-югозапад, ще се преориентира от северозапад  и над страната ще започне да нахлува студен въздух.

В събота и неделя над страната ще бъде облачно, с почти повсеместни превалявания и все по-студено.

Преваляванията от дъжд във високите части ще преминават в сняг и по високите полета на запад ще се образува снежна покривка. Такава е възможна и в някои части на низините, но подробности около тези процеси очаквайте в следващите дни.