Остават още 2-3 дни топло за сезона време, след което зимата се завръща, поне в температурно отношение.

Днес ще остане топло за сезона, със значителна, предимно средна  и висока облачност. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса в повечето места. Ще духа умерен и силен югозападен вятър.

През нощта ще има значителна облачност. На места е възможно да превали съвсем слаб дъжд.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури утре ще са от 3 до 9 градуса.

Топло, със слаб южен вятър ще бъде и през деня. Облачността ще бъде променлива, по-значителна над западните райони, а на изток ще има и слънчеви часове. Дневните температури ще достигнат 12 до 18 градуса.

В Европа продължава студеното време със снеговалежи в централната част на континента. Най-студено ще бъде в Берлин и Варшава, а част от студената въздушна маса от тези райони след 3 дни ще дойде и на Балканите.

Процесът на промяна на времето у нас ще започне по-късно през деня в четвъртък. Въздух с арктичен произход, преминал от района на полярния кръг - около Карско Море, северен Урал, през Централна Европа, ще започне да нахлува на Балканите.

Вятърът ще се ориентира от северозапад-север и ще се усилва. По самият студен фронт ще превали, но валежите няма да бъдат съществени, освен на отделни места по наветрените планински склонове, а голямата част от тях ще бъдат от дъжд, още преди същественото застудяване..

Според сегашните предвиждания, по-голямата част от низините ще остане почти без или изцяло без снежна покривка. Изключение правят крайните североизточни райони, където преваляванията ще продължат малко повече и ще вали и сняг.

Застудяването ще бъде много рязко. В четвъртък след обяд температурите в централните и източни части на страната все още ще достигат 15-18 градуса, но от запад бързо ще се понижават.

Петък вече ще бъде нормален февруарски ден, с температури сутрин от минус 9 до минус 4 градуса, все още малко по-високи в югоизточните райони. Вятърът от северозапад ще бъде силен и временно бурен.

Дневните стойности ще са от около минус 2 до плюс 2-3 градуса. В Събота минималните ще са от минус 10, на места и малко по-ниски, до минус 3-4 градуса, а дневните от минус 4 до плюс два градуса.

Много студено ще бъде в неделя и понеделник, с температури сутрин от минус 11, минус 12 по по-високите места до минус 5 и дневни от минус 6-7 до около нулата. Слаб сняг само на отделни места, предимно около планините на Югозападна България, ще превали в неделя.

Най-ниските температури ще бъдат измерени в североизточните райони и високите места на Западна България - там ще има поредица от 3-4 ледени дни (с температури, непревишаващи нула градуса  и през деня).

Опасно студено и ветровито ще бъде в планините, където на 1500 метра температурите няма да превишават минус 15, а по най-високите части - и около минус 20 градуса. 

Превалявания от сняг, предимно слаби, ще има на места в централните и западни части в понеделник и вторник. Токав аи в София е възможно образуването на тънка снежна покривка.

Постепенно повишение на температурите ще настъпи към средата и втората половина на следващата седмица.