Утре преди обед все още е възможен слаб дъжд, в по-високите места - слаб сняг.
Облачността над югозападните райони ще намалее до незначителна, а в останалата част на страната ще бъде все още облачно. Минималните температури утре ще са от минус 3 до плюс 2 градуса, в затворените котловини на Югозападна България - до минус 5, минус 7.
През деня облачността ще намалява, освен в централните западни райони, където ще остане променлива. Дневните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, за София - около 3, 4. След обяд ще се появи и усили западен вятър, в Дунавската равнина - до умерен. Минималните температури  в петък ще бъдат от минус 5 до нула градуса, а дневните - от 2 до 7, в крайните южни райони до 8-9.
Западният вятър в Дунавската равнина ще продължи да духа през деня. Около полунощ срещу събота ще отслабва и стихва, след което ще се появи слаб, от югоизток. Съботната нощ ще бъде студена, с минимални температури от минус 5 до нула, а в местата без облаци, защитени от западния вятър в началото на нощта - и 3-4 градуса по-ниски.
Съботният ден ще бъде слънчев, с незначителна облачност и слаб югоизточен, в Дунавската равнина - източен вятър. Температурите през деня слабо ще се повишат и ще са от 4 до 9 градуса. В низините и котловините преди обяд е възможно да се образуват мъгли.
След обяд  и привечер облаците от югозапад ще се увеличават и вплътняват и около полунощ в крайните западни райони е възможно да превали  слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Не е изключена и смесена фаза на валежа, както и слаба поледица в местата с отрицателни температури до земната повърхност в западните райони на страната през втората половина на нощта и неделната утрин.  Минималните температури в неделя ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, по-високи  в източните и южни райони.
През деня ще се затопли и дневните стойности ще бъдат от 5 до 10, в източните и южни райони до 12-13 градуса. По-студено ще остава в западните части на Дунавската равнина, където преди обяд ще има мъгли и ниска слоеста облачност. 
В понеделник времето ще остане без съществена промяна, а във вторник облачността от югозапад ще се увеличава  и на места в западните райони ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Минималните температури ще бъдат от около нула до 4-5 градуса, а дневните във вторник - от 5 градуса на запад и  северозапад до 11-12 в крайните източни райони, където облачността ще бъде средна и висока.