В неделя вятърът ще стихне и температурите в ниските места ще се понижат с 2,3 градуса заради образуването на мъгли и инверсионна облачност.

По време на  Коледните празници ще имаме меко за сезона време, без валежи. На места в низините ще се образуват сутрешни мъгли и ниска облачност, които ще се разсейват до обяд. Минималните температури ще са от минус 3, минус 4 до 2-3 градуса над нулата, а дневните - от 6 дп 11, в местата с мъгли малко по-ниски.

 

В планините облачността ще бъде променлива, а дневните температури на 1200 метра надморска височина - около 5-7 градуса.

В последните дни на календарната година облачността ще бъде по-често значителна. На места ще превали, предимно слабо, в низините - дъжд. По-голяма вероятност за превалявания има в планините на Южна България.

Времето по празниците и в навечерието на Нова година ще бъде с добри условия за пътуване за това време на годината. Разбира се, в усойните и планински места винаги има опасност от заледени участъци и шофьорите трябва да бъдат внимателни, за да не бъдат изненадани.
По-подробни прогнози за времето по време на празниците очаквайте на нашия сайт vremeto.dir.bg.