През следващите дни времето ще бъде топло за сезона, с температури, по-високи от обичайните за месеца с няколко градуса. Дневните ще са най-често от 27 до 32, но не са изключени и стойности до 33, 34 градуса на места в низините.
Днес облачността ще бъде променлива. Вероятност за валежи има само около Централна Стара планина и в крайните северозападни райони.
Утре краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици, ще има по Черноморието, в Странджа, югоизточните райони и около Рила ни Пирин.
В понеделник и вторник ще остане топло, на места в низините - горещо, с температури от 28 до 33 градуса. Вероятност от локални краткотрайни валежи има над цялата страна, но те ще имат петнист, неравномерен характер.
В сряда и четвъртък превалявания в следобедните часове ще има на по-малко места. Ще остане топло.
В планините през следващите дни ще бъде топло за сезона, но с вероятност за дъжд и гръмотевици в някои дни, основно в следобедните часове. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат около и малко  над 20 градуса.
По морето времето вече е напълно подходящо за плаж. ТВ някои дни в следобедните часове са възможни краткотрайни превалявания. Температурите на въздуха по крайбрежието ще са все още са по-ниски от тези във вътрешността на страната с няколко градуса, но достатъчно комфортни - от 23, 24 до 28, 29 градуса.  Морската вода почти навсякъде е с температура над 20 градуса и в следващите дни ще се затопля още. 
Предварителните прогнози за трите почивни дни следващата седмица сочат, че  времето няма да бъде толкова хубаво, колкото беше през неработните дни в началото на месеца, . Ще има и слънчеви часове, основно сутрин, но около и след обяд и преди полунощ на много места ще има гръмотевични бури,  краткотраен дъжд и временно усилване на вятъра. Температурите ще се понижат с няколко градуса до стойности около обичайните за месеца.  Повече подробности очаквайте в следващите дни.