Към 5 часа тази сутрин температурите в страната са от минус 1 в Северна България до плюс 4-5 в южните райони, 6 градуса в Сандански. В София измерената температура е била малко над 2 градуса.

Слаб сняг е превалявал в Ловеч и Русе, а превалявания от сняг и  ледени зърна, суграшица - във Плевен и Видин. В Разград е превалял краткотраен дъжд.

В 8 часа снежна покривка от 2 см има в Ново Село, Лом и Плевен, а във Враца има 7 см сняг.

В някои градове на Южна България също са отчетени превалявания от дъжд - Пловдив, Сливен, Кърджали, където  е имало и гръмотевици.

Краткотраен дъжд, но по-рано през нощта преваля и в София.

Днес времето ще остане по-често облачно, с временни разкъсвания. Ще продължи да превалява на места, като в южните райони ще вали дъжд, а в северните - сняг, но и отново  в разнообразна смесена фаза - дъжд, суграшица и леден дъжд. Дневните температури ще бъдат от 2-3 градуса в крайните северни до около 13  градуса в южните райони.

През нощта  на места отново са възможни по-значителни краткотрайни превалявания. 

Утре преваляванията ще са слаби и съвсем слаби, освен на места в Североизточна България, където не е изключено да се образува и временна снежна покривка, както и в югозападните райони, където ще превалява краткотраен дъжд. Дневните температури ще се понижат с градус-два спрямо днешните и ще са от малко над нулата на север до около 10 в крайните южни райони. 

Утре ще бъде и най-студеният ден на седмицата. В четвъртък, отначало бавно, температурите тръгват нагоре. Ще има все още значителна облачност, с разкъсвания и намаления, а валежите ще са съвсем слаби. Дневните температури ще са от 4-5 на север до 11 на югозапад.

В петък през нощта от югозапад отново ще започне да вали дъжд. Минималните температури ще бъдат от около нула по поречието на Дунав до 6-7 градуса на юг, а дневните - от 8 до 13.

През деня ще превалява дъжд, като значителни валежи се очакват на северозападните райони и по поречието на Дунав.

В съботния ден облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще превалява слаб дъжд, но само на места в северозападната половина на страната и около планините. Дневните температури ще са от 10-12 градуса на север до 18-20 в крайните югоизточни и южни райони.

С променлива облачност, намаляваща на изток и почти без валежи, освен на отделни места в най-западните части на страната,  неделя повишението на температурите ще продължи. Те ще са от 12-13 в западната част на Дунавската равнина до 21-22 в Южна и Източна България. Северно от планините и в източните райони ще духа умерен и силен вятър от юг и югоизток.

В понеделник ще остане топло, но ще бъде по-неустойчиво. Вятърът в западната половина на страната ще се ориентира от запад и  северозапад. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми. Не са изключени и градушки.  Дневните температури ще бъдат от 15-16 до 20-21 градуса, по-ниски  в местата с по-обилни валежи.

Във вторник според сегашните сценарии ще бъде слънчево, с температури от 16 до 21 градуса, а в към средата на следващата седмица отново ни очакват пролетни дъждове. По-конкретни прогнози около тези процеси очаквайте в следващите дни.