Днес температурите ще бъдат малко по-ниски от вчерашните, от около 12 в крайните източни райони до 20, 21 градуса в най-северозападните части на страната.

През деня облачността ще бъде променлива, по-често значителна, но ще има и слънце, повече - на запад. 

На отделни места ще превали краткотрайно, но с напредването на деня  и привечер явленията ще отслабват и стихват, а облачността ще намалява.

Причината за краткото влошаване на времето в голяма част от страната е нетраен гребен от високо атмосферно налягане, спускащ се към Балканите.

По неговата югоизточна периферия от североизток към източната част на полуострова се спуска по-хладен въздух от северните части на Русия.

Още утре той ще отслабва  и ще се руши, а температурите от неделя ще тръгнат бързо нагоре.

Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, на места в котловините - малко по-ниски и там не са изключени слаби слани.

През деня облачността ще бъде незначителна на запад, до слънчево време, а повече облаци ще има в източната половина на страната. Почти без валежи.

Дневните стойности ще бъдат от 17 до 22 градуса.

В неделя ще се затопли и минималните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса, а дневните - от 22 до 27 градуса.

Подходящо време за планински туризъм, с предимно слънчево време и незначителна купеста облачност и температури в събота на 1200 метра надморска височина около 12, 13 градуса, а в неделя - 17 градуса. С повече облаци и малко по-хладно ще бъде над планините на Източна България.

Доста топло, с температури, характерни за началото на юни, ще бъде през първата половина на следващата седмица.

Минималните стойности ще бъдат около и над 10 градуса, а дневните ще са най-често от 23 до 28 градуса, но в някои дни в низините не са изключени и такива, доближаващи 30 градуса.

Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни валежи с гръмотевици ще има само на места, предимно около планините. Актуални прогнози очаквайте в следващите дни.