Днес и утре времето ще остане неустойчиво, а около средата на седмицата атмосферата частично ще се стабилизира - по-осезаемо в източните райони и низините.

До края на деня днес времето в страната ще остане относително неустойчиво. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще достигнат 21 до 26 градуса, за София - около 22-23 градуса.

През нощта все още краткотрайни валежи са възможни на места в източната половина на Дунавската равнина и по Северното Черноморие. Минималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

През деня ще бъде неустойчиво, с превалявания и гръмотевици на много места в страната. Ще духа слаб вятър от североизток, по-късно - от изток. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

Над по-голямата част от континента времето ще бъде слънчево или с незначителна облачност, но около Алпите и на Балканите ще има кратко валежи и гръмотевици.

У нас в следващите дни времето частично ще се стабилизира, особено на изток и отчасти - в низините. Преваляванията след обяд ще са на все по-малко места, главно на запад и около планините.

В сряда над голяма част от Дунавската равнина и източните райони ще бъде слънчево или с развитие на незначителна купеста облачност, но по-малка вероятност за валежи, Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 22 до около 27 градуса.

Неустойчиво, с краткотрайни валежи около и след обяд ще бъде в централните западни райони, както и около планините на запад  и югозапад.

В четвъртък и петък валежи от краткотраен тип около и след обяд са вероятни само в планините на югозапад  и  Западна Стара планина. Температурите остават без промяна.

През почивните дни температурите ще се понижат а атмосферата ще бъде малко по-неустойчива, според сегашните предварителни прогнозни сценарии.