През нощта облачността ще бъде променлива, по-значителна над източната половина на страната. Ще бъде почти тихо, а температурите сутринта ще бъдат от 2 до 7 градуса. През деня незначителна облачност ще има над централните части на страната, а в останалите райони тя ще бъде променлива. Температурите след обяд ще достигнат 10 до 15 градуса.

По Черноморието ще духа слаб вятър от югоизток. 

В неделя ще се появи вятър от северозапад, в Дунавската равнина умерен, а на северозапад - временно силен. Минималните температури ще останат почти без промяна, от около 3 до 8 градуса, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 13 до 18 градуса.

Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни превалявания ще има в обедните часове около планините на югозапад. 

В понеделник облачността ще бъде по-често значителна. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните от 12 до 17. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен вятър.

Валежи са малко вероятни.

Във вторник облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и след обяд над цялата страна ще бъде предимно облачно. В Източна България ще духа слаб вятър от източната четвърт. Краткотрайни превалявания ще има главно около планините на запад. Минималните температури ще бъдат почти без промяна, от 4 до 9, а дневните - от 11 до 16 градуса.

В сряда ще бъде облачно, дъждовно и хладно. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с  него ще нахлува по-студен въздух. От запад на изток ще започнат превалявания от дъжд, на места - значителни. 

Минималните температури ще бъдат от 2 до 8, а дневните - от 6 до 11-12 градуса. В планините над 900-1000 метра ще вали сняг.

Хладно, облачно, с превалявания на много места, според предварителните прогнози, ще остане времето и в четвъртък.