Следобед си носете чадър. В следващите часове облачността от запад  и  юг ще се увеличава, а атмосферата ще бъде частично нестабилна. В следобедните часове, както и  довечера, на много места в южните и източни райони ще превали и прегърми. Ще има  и локални градушки.

Краткотрайни валежи ще има и в Софийско. В низините ще бъде горещо. Дневните температури в страната ще бъдат от 29 до 34 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад.

Утре облачността ще бъде променлива, но ще има и слънчеви интервали. Слаби краткотрайни валежи очаквайте в планините и на места в североизточните райони и по Северното Черноморие. Температурите ще бъдат по-ниски от днешните, в интервала от 26 до 31 градуса. Вятърът от запад ще се усили, в Дунавската равнина временно умерен и силен.

В четвъртък и петък в западните и по-голяма част от южните райони ще бъде без валежи, с променлива облачност.

Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в източната част на Северна България и около Стара планина. По-интензивни ще бъдат явленията в петък и на места в посочените райони ще има локални градушки и интензивни извалявания, които биха довели до локални преливания на реки и локални наводнения.

Температурите ще останат в рамките на обичайните: от 26 до 31 в четвъртък и до 32 в петък.

През почивните дни атмосферата на изток постепенно ще се стабилизира, но през първия ден все още на доста места там, както и в планините, ще превали и прегърми. Температурите ще останат без  съществена промяна, от 27, 28 до 33 градуса, малко по-ниски в местата с по-продължителни валежи на изток.