В следващите десетина дни времето ще бъде по-динамично, с резки температурни промени. Температурите ще варират от днешните 16-20 градуса до отново около 30 градуса в някои дни.

Днес облачността над повечето места ще бъде значителна. Слаб дъжд ще превали около Стара планина и Рила и Пирин. По-късно след обяд и привечер по бавноподвижен атмосферен фронт превалявания ще има в по-голямата част от страната, но все още няма да бъдат достатъчни да сложат край на сушата в много райони.

Дневните температури днес ще бъдат от 17 до 23 градуса, По-хладно ще остане на места по високите полета, а в крайните южни райони максималните стойности ще бъдат до около 25 градуса.

През нощта валежите ще обхващат южните райони, но от север ще спират, последно - утре в ранния преди обяд в крайните южни части.

Утре времето ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, главно преди обяд на изток и юг. Ще духа слаб северен вятър. Дневните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса.

В събота ще бъде почти тихо. Сутрин ще бъде доста хладно, с температури от 3 до 8 градуса. По котловините не са изключени слаби слани, а около водните басейни - краткотрайна есенна мъгла.

През деня ще бъде слънчево, с температури от 19 до 23 градуса.

В неделя сутрин ще остане хладно, с опасност от слаби слани. Денем ще бъде слънчево и по-топло, с температури от 22 до 27 градуса.

Динамично време ни очаква през първата половина на следващата седмица. В понеделник ще бъде топло, с температури през деня от 25 до 30 градуса, но във вторник ще бъде облачно, по-хладно и, според сегашните прогнози - с повече валежи, на места - значителни. 

От сряда отново ще се установи слънчево и малко по-топло време. Очаквайте актуалните ни прогнози в следващите дни.