Обилен сняг, лед и мъгли днес затрудниха пътуването в цяла Великобритания, след като летища отмениха полети, железопътни компании предупредиха хората да не пътуват и полицията предупреди за усложнена пътна обстановка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Снимка: AP/БТА

Британската национална метеорологична служба издаде предупреждения за тежки метеорологични условия за голяма част от страната. Пътищата в Източна и Югоизточна Англия са сред най-тежко засегнатите.

Снимка: AP/БТА

Някои пътуващи са били блокирани в продължение на часове, тъй като беше затворена най-натоварената магистрала във Великобритания, която обслужва района на Лондон.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Летищата "Гетуик" и "Станстед" днес предупредиха за забавяния на полети и летище "Лондон сити" съобщи, че изпитва "известни смущения" заради отмяна на полети снощи.

Снимка: AP/БТА

Страната отчете най-студената нощ досега за тази година в Северна Шотландия, където температурите са достигнали минус 15,7 градуса по Целзий.

Снимка: AP/БТА

Три млади момчета загинаха, след като пропаднали в замръзнало езеро в Централна Англия през уикенда, предаде Ройтерс. Момчетата на възраст 11, 10 и 8 години вчера били извадени от езерото в критично състояние.

Снимка: AP/БТА

Друго момче, на възраст 6 години, все още е в болницата, в която били откарани децата и все още е в критично състояние, съобщи полицията.

Снимка: AP/БТА

Служители на спешните служби снощи са продължили да издирват други две деца, за които се предполага, че са били част от групата.