Днес облачността ще бъде значителна, но предимно средна  и висока. Ще духа слаб, в източната половина на страната и северно от планините, умерен вятъре от югозапад-юг. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, на места с градус-два по-високи.

Утре облачността ще бъде променлива, средна  и висока, прозрачна за слънчевите лъчи. Високи ще бъдат и минималните температури, от 5 до 10 градуса, а дневните ще достигнат 18 до 23 градуса. Вятърът от юг-югозапад ще отслабне, но в източните райони няма да стихва напълно.

В събота през нощта ще бъде доста топло, с минимални температури, характерни за месец май - от 8 до 13 градуса в по-голямата част от страната. Дневните ще останат почти без промяна, от 17 до 22, 23 градуса.

През нощта срещу неделя над страната ще премине размито атмосферно смущение и  на отделни места, главно над планините, ще превали и прегърми. Минималните температури ще останат твърде високи за първата половина на март, от 7 до 12 градуса, а дневните ще са от 17 до 22 градуса. Вятърът ще бъде слаб, в Дунавската равнина - умерен и временно силен, от северозапад-запад.

В понеделник ще остане топло. Вятърът временно ще отслабне и ще се ориснтира за кратко от югозапад. Минималните  и  дневните температури ще бъдат без съществена промяна, съответно от 7 до 12 и от 16 до 21, 22 градуса.

Още след обяд вятърът отново ще се усилва, ориентирайки се от северозапад. Облачността от запад ще се увеличи и през нощта срещу вторник и във вторник над страната ще нахлува студен въздух.

Във вторник от запад на изток на много места ще превали  дъжд, в планините над 1300-1400 метра - сняг. Ще има променлива облачност, а дневните температури ще се понижат чувствително, с около десетина градуса спрямо тези от предишните дни и ще бъдат от 7 до 12, 13 градуса, по високите полета - малко по-ниски. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. След обяд валежите от северозапад бързо ще спират.

В сряда вятърът ще се оридентира от югозапад-юг и температурите ще се повишат, в следобедните часове от 13 до 18 градуса.

По-динамично, с температури малко над обичайните, но по-ниски от тези през настоящата седмица, ще остане времето и около средата на следващата. Облаците ще бъдат повече и  в някои дни ще превалява дъжд.