Днес през деня облачността - висока и средна, значителна преди обяд, от запад на изток постепенно ще намалява и в следобедните часове ще се установи слънчево време.

Топло за края на октомври, с температури след обяд от 23 до 27-28 градуса.

Тази нощ ще започне с ясно време. След полунощ от запад ще започне увеличение облачността, но ще тя бъде висока и валежи не се очакват. Ще бъде и почти тихо. Минималните температури ще бъдат от 10 до 16 градуса в повечето места.

През деня облачността ще намалява до незначителна. Остава много по-топло от обичайното за края на октомври, с температури от 23 до 28 градуса.

На континента най-топло остава у нас, на Балканите. Хладно, с температури под 20 е в цялата западна част на континента, както и в северните му райони. Там на места ще превалява дъжд.

Студено, с превалявания от дъжд и сняг, е в крайните североизточни части.

В сряда минималните температури ще бъдат от 13 до 18, а дневните - без промяна, от 24 до около 28 градуса. Облачността ще бъде висока и средна. Преди обед в Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, който около пладне за кратко ще се усили до умерен и силен.

В четвъртък през страната ще премине размит атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и в ранните сутрешни часове в западните и северозападни райони на места ще превали и прегърми.

Около и след обяд краткотрайни валежи и гръмотевици ще има и в планините и около тях. Минималните температури ще са от 14 до 19 градуса, а дневните ще достигнат 22-23 градуса на запад и северозапад до все още около 27-28 в Тракия и на югоизток.

От петък до неделя остава топло, по-често със средна и висока облачност. Активните атмосферни процеси ще остават най-често встрани от нашата страна. Само на отделни места са възможни слаби краткотрайни превалявания, но значителни валежи, според актуалните прогнозни модели, не се очакват.

Минималните температури най-често ще бъдат около и над 10 градуса, а дневните - от 22-23 до около 27-28 градуса.